Gyere Zalába!

Nagy szeretettel köszöntjük Zalában, a dombok és termálfürdők hazájában!
 
Látogasson el hozzánk! Pihenjen, gyógyuljon fürdőinkben, a vendégszerető Zalai Dombok közt,
ahol „Elmúlt korok ösvényein” kalandozhat e gazdag történelmi vidéken.
 
 
Zala megye, Zalaegerszeg messze földön híres vendégszeretetéről.
A szőlőkkel, erdőkkel tarkított domboldalakon megbúvó pincék, és a jó szó, a történelmi idők hagyományai, szellemi, és tárgyi emlékei keverednek egymással. Szebbnél-szebb kiránduló helyek bújnak meg a dombok közt a Zalai táj természeti szépségével, csalogatva az ide látogatót, a megpihenni vágyó embert.
 
Zalaegerszeg, a megyeszékhely ,” Göcsej északi kapuja”.
A város és környéke számtalan programot kínál az ide látogató részére. Természeti, kulturális és pihentető programok biztosítják a „felüdülést"
 
 
 

Különleges Zalaegerszeg

Sétánkat kezdjük a régi városközpontban található Göcseji Múzeumban, ahol Kisfaludi Strobl Zsigmond tárlatán igazi különlegességekre bukkanhatunk: a kislány II. Erzsébet királynőt, valamint a híres író, G. B. Shaw-t ábrázoló mell-szobrokra.
A közeli Mária Magdolna Plébániatemplom  főoltárán a freskókészítő mester, Johann Ignaz Cimbal (1722-1795) két  kézjegyét is láthatjuk: az egyiket csupán nemrég „fedezték” fel a templom restaurálása során, s az oltár mögött „bújik meg”, a másik szignó a hatalmas freskón található, méghozzá a szikla részletén.

A templomtól néhány perces séta vezet a Deák térig, majd a Piac térig . Évszázadokkal korábban itt állt Zalaegerszeg vára, s a mai Piac téren fehér kőlapok jelzik, hol tárták fel a vár egyik bástyáját.
 
A Széchenyi téren  áll a Zala Megyei Levéltár épülete , itt őrzik a mai Magyarország legrégebbi közgyűlési jegyzőkönyvét.
 
Zalaegerszeg postapalotája  impozáns, háromszintes épület, ám nem csupán szépséges, késő szecessziós stílusa miatt kelt figyelmet: homlokzata – hasonlóan a pécsi Postapalotához – Zsolnay-kerámiával díszített.
 
Tudta-e?
A Kossuth Lajos utca végén található Dél Hercegnője lakóházat  szintén Zsolnay-kerámia ékesíti. A Kossuth Lajos utcában, a Dísz térrel szemben, a városháza melletti lakóház első ránézésre szimpla lakás-együttesnek tűnik, ám vessünk egy pillantást az erkélyekre, s mindjárt értelmet nyer, miért hívják „bálnás-erkélyes háznak”  az épületet.
 
A Csipkeházak  Zalaegerszeg neves épületei közé tartoznak: 1976 és 1985 között több ütemben építették fel a több szintes lakóházakat, melyek szintén erkélyeikről híresek: az erkélykorlátok hullámzó homlokzatú, csipkemintát utánzó összhatására utalnak, hol fehér, hol pedig sötétkék színűek.
 
Nem messze a Dísz tértől , a Csány László téren  áll a  neogótikus stílusú Evangélikus templom , melynek különösen szép belső festésű falai igazi ritkaságot rejtenek: egy ma is működő, bár szerkezetében átalakított Angster-orgonát. (A templom bejelentkezés alapján látogatható.)
 
A Rózsák tere  melletti kis dombon magasodik a Kálvária kápolna, melynek ódon temetőjében találjuk az egyik legrégebbi egerszegi sírjelet, Gothard János csizmadiamester homokkőből faragott síremlékét. A Május 1. ligetben  találjuk a húsvéti határjárás hagyományára utaló emlékművet.
 
Tudta-e?
Zalaegerszegen hosszú ideig hagyomány volt a húsvéti határjárás. Éjszaka a város legényeiből verbuválódott csapat sípokkal, trombitákkal és más, zajt keltő eszközökkel bejárta a város határát, szőlőhegyeit.

AquaCity Vízicsúszda- és Élménypark

 
A páratlan élményeket, önfeledt szórakozást kínáló AquaCity Vízicsúszda és Élménypark festői környezetben, Zalaegerszegen, a Gébárti-tó partján helyezkedik el, mintegy 7,5 ha területen.
 
A Vízi paradicsom Közép-Európa legnagyobb víztömegével, 6000 m2 vízfelülettel, számos medencével, csúszdával, vízi és szárazföldi attrakcióval várja korosztálytól függetlenül a vízi élmények szerelmeseit.
 
 10 óriáscsúszda
 Magyarország legnagyobb hullámmedencéje
 1500 nm strandmedence
 Lassú folyó, jacuzzi
 Ugrómedence
 Gyermekzóna, bébi- és gyerekmedence
 
 

 
Látogasson el Zalába! Zala várja Önt!
 
Pihenjen LENTI, HÉVÍZ, KEHIDAKUSTÁNY, ZALAKAROS fürdőiben!
 
Kérje ajánlatainkat!
 
 
Szállás ajánlatok:
 
Nyakas & Társai Tours Utazási Iroda